Omlet na słodko, który nasyci nas na długo, czyli połączenie idealne! Jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Miłośnicy jajecznych dań będą zachwyceni! Sycący omlet z serkiem wiejskim poleca się szczególnie na leniwe i weekendowe śniadanie. Oczywiście dobór dodatków jest dowolny. Mi świetnie smakował w połączeniu z masłem orzechowym, malinami i płatkami migdałowymi. Zapraszam do skorzystania z przepisu i życzę smacznego! 🙂
Składniki (1 porcja):
- 200g serka wiejskiego,
- 2 jajka (tutaj przeczytacie o tym, dlaczego warto je jeść),
- łyżeczka oleju kokosowego,
- szczypta cynamonu cejlońskiego,
- 2 łyżki otrębów owsianych,
- garść malin,
- łyżeczka masła orzechowego 100%,
- łyżeczka płatków migdałowych.
Sposób przygotowania
Najpierw zblenduj jajka z połową serka wiejskiego, cynamonem i otrębami. Następnie wylej gotową masę jajeczną na natłuszczoną olejem i rozgrzaną patelnię. Smaż omlet z obu stron do zarumienienia. Później gotowy omlet wyłóż na talerz. Do środka włóż pozostałą część serka ziarnistego i zegnij omlet w połowie. Na koniec wierzch posmaruj masłem orzechowym i rozłóż maliny oraz płatki migdałowe.
Smacznego! 🙂
TAKI OMLET, TO:
około 544 kcal
Białko: 41,5g
Węglowodany: 29,3g
Tłuszcz: 31,9g
Błonnik pokarmowy: 8,1g
Ładunek glikemiczny: 9,6
Spróbuj także:
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂
Jest pyszny!!! Na pewno wrócę do tego przepisu☺️
Świetnie! Ja również…😊😋👌