Sycący omlet z serkiem wiejskim

155

Omlet na słodko, który nasyci nas na długo, czyli połączenie idealne! Jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Miłośnicy jajecznych dań będą zachwyceni! Sycący omlet z serkiem wiejskim poleca się szczególnie na leniwe i weekendowe śniadanie. Oczywiście dobór dodatków jest dowolny. Mi świetnie smakował w połączeniu z masłem orzechowym, malinami i płatkami migdałowymi. Zapraszam do skorzystania z przepisu i życzę smacznego! 🙂

Składniki (1 porcja):

  • 200g serka wiejskiego,
  • 2 jajka (tutaj przeczytacie o tym, dlaczego warto je jeść),
  • łyżeczka oleju kokosowego,
  • szczypta cynamonu cejlońskiego,
  • 2 łyżki otrębów owsianych,
  • garść malin,
  • łyżeczka masła orzechowego 100%,
  • łyżeczka płatków migdałowych.

Sposób przygotowania

Najpierw zblenduj jajka z połową serka wiejskiego, cynamonem i otrębami. Następnie wylej gotową masę jajeczną na natłuszczoną olejem i rozgrzaną patelnię. Smaż omlet z obu stron do zarumienienia. Później gotowy omlet wyłóż na talerz. Do środka włóż pozostałą część serka ziarnistego i zegnij omlet w połowie. Na koniec wierzch posmaruj masłem orzechowym i rozłóż maliny oraz płatki migdałowe.

Smacznego! 🙂

TAKI OMLET, TO:
około 544kcal
Białko: 41,5g
Węglowodany: 29,3g
Tłuszcz: 31,9g
Błonnik pokarmowy: 8,1g
Ładunek glikemiczny: 9,6

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Join the Conversation

  1. Jest pyszny!!! Na pewno wrócę do tego przepisu☺️

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Close