Makaron z fasolką szparagową

661

Dziś mam dla Was przepis na pyszny makaron z fasolką szparagową. Danie banalnie proste i naprawdę przepyszne! Do tego nie wymaga godzin spędzonych w kuchni. Polecam zabieganym ale nie tylko. Myślę, że dzieciom także zasmakuje fasolka w takiej właśnie wersji 🙂

makaron z fasolką szparagową

Makaron z fasolką szparagową – składniki (2 porcje):

  • makaron tagliatelle, około 150g,
  • fasolka szparagowa (żółta lub zielona), około 180g,
  • 1/2 białej cebulki,
  • ser mozzarella, 50g,
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki,
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Najpierw fasolkę obieramy (pozbywamy się końcówek), kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy we wrzątku przez około 10 minut.
  2. W tym samym czasie gotujemy makaron według przepisu z opakowania (w innym garnuszku).
  3. Następnie na rozgrzanej patelni z oliwą krótko podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę.
  4. Do podsmażonej cebulki dodajemy ugotowaną fasolkę oraz makaron (wcześniej odcedzamy). Całość mieszamy, doprawiamy.
  5. Na koniec dodajemy mozzarellę (opcjonalnie, bo mniej kaloryczne będzie bez niej, a również bardzo smaczne).

Smacznego! 🙂

Sami widzicie, że danie robi się błyskawicznie. Ja uwielbiam takie obiady, które nie wymagają wielu godzin spędzonych w kuchni, a smakują wszystkim domownikom 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij