Pankejki kakaowe na kefirze

1.1K

Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy pankejki i często goszczą one u nas na śniadanie. Aby zaoszczędzić czas o poranku, przygotowuję ciasto poprzedniego dnia wieczorem i wkładam je do lodówki. Tym samym rano tylko smażę placuszki na naszej ulubionej patelni z buźkami. Tym razem mam dla Was przepis na pankejki kakaowe na kefirze. Pyszne i zadowolą każdego z domowników. Oczywiście szczególnie polecam je najmłodszym. Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami, np. jogurtem naturalnym i owocami. Pychotka! 🙂

pankejki kakaowe na kefirze

Pankejki kakaowe na kefirze – składniki (16 sztuk):

  • 400g kefiru,
  • 200g mąki (u mnie orkiszowa jasna),
  • 3 jajka,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3 łyżki prawdziwego kakao,
  • szczypta sproszkowanej stewii,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • szczypta soli.

Pankejki kakaowe na kefirze – sposób przygotowania

Przygotowanie tych kakaowych pankejków jest bardzo proste 🙂

Wszystko składniki umieszczamy w misce i miksujemy na gładkie ciasto.

Smażymy na beztłuszczowej patelni z dwóch stron do zarumienienia.

pankejki kakaowe na kefirze

Podajemy z ulubionymi dodatkami 🙂

Smacznego! 🙂

A czy u Was często goszczą takie placuszki na śniadanie? Czy Wasze dzieci przepadają za nimi? 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij