Pasta jajeczna z awokado

2.6K

Z czym najchętniej zjadacie kanapki? Mam nadzieję, że nie są to tylko plasterki wędliny i sera. Wiem, że tak jest najszybciej i najprościej, ale jednak niekoniecznie zdrowo. Ja jak zwykle zachęcam do przygotowywania pysznych past do kanapek. Dziś mam dla Was propozycję na jedną z nich. Pasta jajeczna z awokado 🙂 Jest pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Sycąca i nadaje się także dla najmłodszych.

pasta jajeczna z awokado
Pięknie wygląda i pysznie smakuje!

Pasta jajeczna z awokado – składniki:

  • 1 dojrzałe awokado,
  • 2 jajka,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • odrobina soku z cytryny.

Pasta jajeczna z awokado – sposób przygotowania

Najpierw gotuję jajka na twardo.
W tym czasie obieram awokado, pozbywam się pestki i rozgniatam owoc widelcem.
Do rozgniecionego awokado dodaję posiekany szczypiorek.
Ugotowane jajka studzę, a gdy przestygną, to kroję je w drobną kostkę.
Dodaję je do pozostałych składników.
Na koniec doprawiam pastę solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dokładnie mieszam i podaję z chlebkiem 🙂

Smacznego! 🙂

WARTOŚCI ODŻYWCZE:
około 369 kcal
Białko: 15,5 g
Węglowodany: 13,0 g
Tłuszcz: 30,0 g
Błonnik pokarmowy: 9,5 g
Ładunek glikemiczny: 1,2

A czy W waszej diecie pojawia się awokado? Mam nadzieję, że tak, bo jest bardzo zdrowe. Kilka słów o nim i jego właściwościach pisałam tutaj. Zachęcam do lektury 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij