Faszerowana papryka pieczona


Kolejny pomys艂 na wykorzystanie sporej ilo艣ci warzyw – bo to jest klucz do zdrowia i pi臋knej, szczup艂ej sylwetki! 馃檪 Faszerowana papryka na ciep艂o, idealna na kolacj臋!

Sk艂adniki (2 porcje):

  • 2 czerwone papryki,
  • 1 pomidor malinowy,
  • 4 艂y偶ki kukurydzy konserwowej,
  • 1 ma艂a czerwona cebulka,
  • 50g sera feta,
  • 4 plasterki dobrej jako艣ci w臋dliny, np. pol臋dwicy sopockiej,
  • odrobina natki pietruszki,
  • zio艂a prowansalkie.

Po艂贸wki oczyszczonych papryk nafaszeruj mieszank膮 pokrojonego pomidora, cebuli, kukurydzy, sera feta, w臋dliny. Dopraw do smaku. Piecz w naczyniu wype艂nionym wod膮 do mi臋kko艣ci, oko艂o 30minut.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *