Dzisiejszy wpis to nie tylko przepis na coś pysznego ale także polecenie produktu, który moim zdaniem powinien znaleźć się w każdej kuchni. Chodzi o grill elektryczny dzięki któremu bardzo łatwo i szybko przygotujecie fajne danie. Ja wykorzystałam to urządzenie do przygotowania kolacji – grillowanego sera halloumi i zielonych szparagów. Zapraszam Was na wpis kolacja z grilla – recenzja Amica GK4011.
Grillowany ser halloumi i zielone szparagi
Składniki:
- pęczek zielonych szparagów,
- ser halloumi, 200g,
- oliwa z oliwek, 2 łyżki,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania
- Najpierw odłamałam stwardniałe końce szparagów.
- Następnie polałam warzywa oliwą z oliwek i posoliłam.
- Później położyłam szparagi na tackę grillową.
- Ser halloumi pokroiłam w plastry o grubości około 1cm.
- Później ułożyłam je obok szparagów.
- Wszystko grillowałam z zamkniętą pokrywą urządzenia przez kilka minut. Szparagi były gotowe wcześniej niż ser więc je szybciej zdjęłam.
Kolacja wyszła przepyszna! A co najważniejsze – nie wymagała z mojej strony dużego nakładu pracy.
Kolacja z grilla – recenzja Amica GK4011
Na wstępnie chciałabym zaznaczyć, że polecam to urządzenie absolutnie każdemu! Znacznie ułatwia i przyspiesza przygotowanie posiłków.
Zalety:
- prosty i intuicyjny w obsłudze,
- łatwo wyjmowane płyty grillowe i tacka ociekowa, które można myć w zmywarce,
- ładny wygląd, który idealnie komponuje się z wystrojem mojej kuchni,
- urządzenie posiada timer, który jeszcze bardziej ułatwia grillowanie,
- łatwy w utrzymaniu czystości.
Wady:
- jak dotąd nie zauważyłam żadnych 😉
Z grillowanym serem halloumi możecie przygotować także wspaniałą sałatkę. Przepis znajdziecie tutaj.
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?
Czy płytki tego grilla można myć w zmywarce? Widzę sprzeczne informacje w opiniach o produkcie a na stronie producenta. Podobno płyty wyciągane są wraz z grzałkami i nie można ich myć w zmywarce?
myłam już kilka razy w zmywarce, można 🙂