Placuszki jogurtowe

1.7K

Placuszki jogurtowe to sposób na pyszne śniadanie, przekąskę lub podwieczorek. U nas sprawdzają się zawsze! Podaję je najczęściej z dodatkiem pasty orzechowej i świeżymi, sezonowymi owocami. Wtedy smakują najlepiej i w zasadzie jest to nasz deser 🙂 Jak widzicie zastosowanie placuszków jogurtowych jest ogromne, zatem czas podzielić się z Wami tym prostym przepisem! 🙂

placuszki jogurtowe

Placuszki jogurtowe – składniki (10 sztuk):

  • 250g jogurtu naturalnego,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej,
  • 2 łyżki płynnego oleju kokosowego,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania

Przygotowanie tych placuszków jest szybkie i przyjemne 😉

Najpierw wbijamy do miski jajka.

Następnie dodajemy jogurt naturalny, mąkę, olej kokosowy i proszek do pieczenia.

Wszystkie składniki miksujemy na gładkie ciasto.

Rozgrzewamy patelnię i nakładamy ciasto łyżką delikatnie spłaszczając placuszki.

Smażymy na małym ogniu z obu stron do zarumienienia.

Placuszki pysznie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno zatem spokojnie mogą nam towarzyszyć jako przekąska podczas długich spacerów 🙂

Smacznego!

Jeśli jesteś mamą, a Twój maluch nie przepada za zjedzeniem jajka w formie gotowanej czy też jajecznicy, to spróbuj serwować mu różnego rodzaju placuszki. Na moim blogu znajdziesz wiele przepisów na nie. Zapraszam do korzystania z nich! 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie  Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij