Uwielbiam omlety 🙂 W mojej rodzinie sprawdzają się one doskonale w ramach śniadania. Oczywiście najbardziej lubimy te w wersji na słodko, chociaż wytrawne również zdarza nam się przygotować. Dzisiaj dość nietypowa propozycja na omlet jagodowy. Zachęca swym pięknym kolorem i smakiem. Polecam dla małych i dużych, jako coś innego niż zwykle 🙂 Przepis jest bardzo łatwy.
Omlet jagodowy – składniki:
- 1 jajko od szczęśliwej kurki,
- 1 mały banan,
- mała garść jagód (u mnie mrożone),
- 2 łyżki mąki (u mnie jaglana),
- 1 masła klarowanego/oleju kokosowego.
Omlet jagodowy – sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki (oprócz masła) zblenduj na gładką masę.
- Następnie wylej ciasto na rozgrzaną z masłem patelnię i smaż omlet na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami, polecam jogurt naturalny i płatki migdałowe.
Omlet ma piękny fioletowy kolor i dzieci chętnie po niego sięgają chociażby z ciekawości 🙂 Polecam szczególnie Mamom niejadków 🙂
Mam dla Was także inne propozycje śniadaniowe – zachęcam do skorzystania z przepisów:
Pochwalcie się w komentarzu, jakie są Wasze ulubione śniadanka. Po co najchętniej sięgają Wasze dzieci?
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?