Omlet jagodowy

431

Uwielbiam omlety 🙂 W mojej rodzinie sprawdzają się one doskonale w ramach śniadania. Oczywiście najbardziej lubimy te w wersji na słodko, chociaż wytrawne również zdarza nam się przygotować. Dzisiaj dość nietypowa propozycja na omlet jagodowy. Zachęca swym pięknym kolorem i smakiem. Polecam dla małych i dużych, jako coś innego niż zwykle 🙂 Przepis jest bardzo łatwy.

Omlet jagodowy – składniki:

  • 1 jajko od szczęśliwej kurki,
  • 1 mały banan,
  • mała garść jagód (u mnie mrożone),
  • 2 łyżki mąki (u mnie jaglana),
  • 1 masła klarowanego/oleju kokosowego.

Omlet jagodowy – sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki (oprócz masła) zblenduj na gładką masę.
  2. Następnie wylej ciasto na rozgrzaną z masłem patelnię i smaż omlet na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut.
  3. Podawaj z ulubionymi dodatkami, polecam jogurt naturalny i płatki migdałowe.

Omlet ma piękny fioletowy kolor i dzieci chętnie po niego sięgają chociażby z ciekawości 🙂 Polecam szczególnie Mamom niejadków 🙂

 

Mam dla Was także inne propozycje śniadaniowe – zachęcam do skorzystania z przepisów:

Pochwalcie się w komentarzu, jakie są Wasze ulubione śniadanka. Po co najchętniej sięgają Wasze dzieci?

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij