Amarantuski bananowe


Przepis na bardzo proste i szybkie ciasteczka o smaku banana 馃檪 Potrzebne s膮 tylko dwa sk艂adniki! Ciasteczka nie zawieraj膮 jajek, a amarantus to zbo偶e bezglutenowe wi臋c z powodzeniem mog膮 je je艣膰 osoby nietoleruj膮ce jaj, czy glutenu. Jestem pewna, 偶e zasmakuj膮 tak偶e najm艂odszym! 馃檪

Sk艂adniki (na oko艂o 10 sztuk):

  • 1 艣redni banan,
  • amarantus ekspandowany, 2 szklanki.

Banana zblenduj na g艂adk膮 mas臋 i dodaj do niej amarantus. Ca艂o艣膰 zmieszaj 艂y偶k膮 aby sk艂adniki si臋 po艂膮czy艂y. Dodaj mniej lub wi臋cej amarantusa w zale偶no艣ci od konsystencji masy. Musi by膰 taka, aby 艂atwo mo偶na by艂o z niej lepi膰 kuleczki wielko艣ci raffaello. Nast臋pnie delikatnie je sp艂aszcz i wy艂贸偶 na blaszk臋 z papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz oko艂o 30 minut w 180 stopniach.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *