Krewetki na ostro 3


Krewetki można przyrządzić na wiele różnych sposobów, a dziś przedstawię Wam jeden z nich 🙂 Krewetki na ostro! Bardzo łatwe do przygotowania, bardzo smaczne i bardzo podkręcające metabolizm, zapraszam 🙂

 

Składniki (2 porcje):

  • krewetki tygrysie (200g),
  • masło (3 łyżki),
  • oliwa z oliwek (1 łyżka),
  • pieprz czarny w ziarnach (5 ziarenek),
  • suszona papryczka chili (1/3 łyżeczki),
  • curry (1/2 łyżeczki),
  • pieprz, sól (szczypta).

 

Sposób przygotowania

Krewetki obieramy z pancerzyków i przepłukujemy wodą. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło, dodajemy krewetki. Przyprawiamy curry, chili, solą i pieprzem, smażymy około 7 min. Na koniec, gdy krewetki zaczynają robić się suche, dodajemy do nich oliwę z oliwek, dzięki temu nabierają one soczystego smaku (też o tym wcześniej nie wiedziałam, na szczęście tata sprzedał mi swój patent i teraz dzielę się nim z Wami). Gotowe krewetki układamy np. na liściach świeżej zielonej sałaty i zajadamy w towarzystwie bagietki. Pyszotka! 🙂


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

3 komentarzy do “Krewetki na ostro