Bób z rzodkiewką i natką pietruszki

773

Lubicie bób? O tej porze roku jest najlepszy! Przygotowanie również ekspresowe – wystarczy go wrzucić do wrzątku na 2 minuty i jest gotowy. Klasycznie smakuje wyśmienicie w towarzystwie samego masła, ale ja postanowiłam dodać do niego także inne warzywa i wyszło bardzo smaczne danie. Bób z rzodkiewką i natką pietruszki, palce lizać! 🙂

bób z rzodkiewką i natką pietruszki

Bób z rzodkiewką i natką pietruszki – składniki:

  • 1/2 szklanki bobu,
  • 5 rzodkiewek,
  • natka pietruszki – ile chcecie 🙂
  • 1 łyżka masła.

Sposób przygotowania

Najpierw bób wrzucamy do lekko osolonego wrzątku na dwie minuty.

Następnie przepłukujemy go zimną wodą i obieramy.

Później na patelni podgrzewamy masełko, dodajemy bób, pokrojone rzodkiewki i natkę pietruszki.

Chwilkę przesmażamy danie i gotowe 🙂

Smacznego! 🙂

A Wy macie jakieś swoje ulubione danie z bobem, czy raczej pozostajecie przy klasyku, czyli bób z masełkiem? Chyba warto czasami poeksperymentować i spróbować czegoś nowego 🙂 Może akurat nowe połączenie smaków okaże się być strzałem w dziesiątkę! Kuchnia i gotowanie mają to do siebie, że można naprawdę codziennie odkryć coś nowego i pysznego 🙂 Chyba właśnie dlatego tak bardzo lubię gotować 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

 

 

 

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij