Naleśniczki jajeczno-migdałowe

125

Tym razem mam dla Was pomysł na naleśniczki jajeczno-migdałowe. Pyszne jako śniadanko albo podwieczorek. Naleśniczki są bardzo delikatne i cieniutkie. Są elastyczne i fajnie zawijają się w rulonik 🙂 Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. naturalnym serkiem i świeżymi owocami. Polecamy! 🙂

naleśniczki jajeczno-migdałowe

Naleśniczki jajeczno-migdałowe – składniki (5 porcji):

  • 5 jajek,
  • 100ml napoju migdałowego,
  • 4 łyżki mąki orkiszowej,
  • około 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego do smażenia.

Sposób przygotowania

Najpierw miksujemy jajka z mlekiem.

Następnie dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko miksujemy na gładkie ciasto.

Rozgrzewamy masło klarowane na specjalnej płaskiej patelni do smażenia naleśników.

Ciasto naleśnikowe nakładamy chochelką na całą powierzchnię patelni.

Smażymy na średnim ogniu z obu stron.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 🙂

Lubicie naleśniki? My uwielbiamy! Szczególnie jako weekendowe leniwe śniadanko. Takie naleśniczki można podawać z czym tylko chcemy. Czy to sezonowe owoce, czy jogurt naturalny, albo pyszne masło orzechowe. Każdy dodatek smakuje wyśmienicie. Podzielcie się w komentarzu swoimi ulubionymi smakami 🙂 Plus takich naleśniczków jest też taki, że można je zjeść na zimno później. Więc spokojnie mogą nam towarzyszyć jako przekąska podczas długich spacerów albo wycieczek rowerowych.

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie  Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij