Pasta jajeczna to chyba znany wszystkim dodatek do kanapek. Nic dziwnego! Robi się ją błyskawicznie i jest przepyszna. Ja mam dla Was propozycję na moją wersję pasty z dużą ilością świeżego szczypiorku. Pychotka! Oczywiście polecam ją także najmłodszym 🙂
Pasta jajeczna – składniki:
- 4 jajka,
- 1 łyżeczka dobrej jakości majonezu,
- 1 łyżeczka musztardy,
- szczypta soli i pieprzu,
- pęczek świeżego szczypiorku.
Sposób przygotowania
Najpierw gotujemy jajka na twardo.
Następnie, po wystudzeniu obieramy je ze skorupek i drobno siekamy.
Wrzucamy jajka do miseczki i dodajemy do nich posiekany szczypiorek, majonez, musztardę i całość doprawiamy do smaku.
Dokładnie mieszamy i zajadamy ze świeżym pieczywem.
Polecam Wam do takiej pasty chlebek, który zawsze się udaje. Przepis znajdziecie tutaj.
A Wy z czym najchętniej zjadacie kanapki? U nas bardzo często pojawiają się różnego rodzaju pasty warzywne. Są pyszne i szybkie w przygotowaniu a do tego wzbogacają nasze menu w wartościowe warzywa. Polecam Wam także włączenie zdrowych past do codziennego menu. Na blogu znajdziecie wiele inspiracji i sami zobaczycie, że nie są to ani skomplikowane ani czasochłonne przepisy 🙂
Spróbuj także:
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂