Pasta jajeczna

606

Pasta jajeczna to chyba znany wszystkim dodatek do kanapek. Nic dziwnego! Robi się ją błyskawicznie i jest przepyszna. Ja mam dla Was propozycję na moją wersję pasty z dużą ilością świeżego szczypiorku. Pychotka! Oczywiście polecam ją także najmłodszym 🙂

pasta jajeczna

Pasta jajeczna – składniki:

  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka dobrej jakości majonezu,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • pęczek świeżego szczypiorku.

Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy jajka na twardo.

Następnie, po wystudzeniu obieramy je ze skorupek i drobno siekamy.

Wrzucamy jajka do miseczki i dodajemy do nich posiekany szczypiorek, majonez, musztardę i całość doprawiamy do smaku.

Dokładnie mieszamy i zajadamy ze świeżym pieczywem.

Polecam Wam do takiej pasty chlebek, który zawsze się udaje. Przepis znajdziecie tutaj.

A Wy z czym najchętniej zjadacie kanapki? U nas bardzo często pojawiają się różnego rodzaju pasty warzywne. Są pyszne i szybkie w przygotowaniu a do tego wzbogacają nasze menu w wartościowe warzywa. Polecam Wam także włączenie zdrowych past do codziennego menu. Na blogu znajdziecie wiele inspiracji i sami zobaczycie, że nie są to ani skomplikowane ani czasochłonne przepisy 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie  Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij