Pasta sardynkowo-pomidorowa do pieczywa

1.4K

Pytasz z czym zjeść pieczywo, jeśli nie monotonnie z serem i szynką? Oczywiście z pomocą przychodzą różnego rodzaju pasty. Tym razem pasta sardynkowo-pomidorowa do pieczywa poleca się do wypróbowania. Przygotujesz ją błyskawicznie z zaledwie kilku składników.

pasta sardynkowo-pomidorowa do pieczywa

Pasta sardynkowo-pomidorowa do pieczywa – składniki (2 porcje):

  • 1 opakowanie sardynek w sosie pomidorowym, 120g (masa netto),
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • posiekana natka pietruszki, 2 łyżki.

Pasta sardynkowo-pomidorowa do pieczywa – sposób przygotowania

  1. Najpierw rozgnieć widelcem sardynki.
  2. Następnie dodaj do nich oliwę i koncentrat.
  3. Całość wymieszaj na pastę.
  4. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  5. Nakładaj pastę na pieczywo i rozkoszuj się pysznym smakiem! 🙂

Jedna porcja pasty (bez uwzględnienia pieczywa) to:
około 185 kcal
Białko: 15,8 g
Węglowodany: 3,4 g
Tłuszcz: 11,9 g
Błonnik pokarmowy: 1,0 g
Ładunek glikemiczny: 0,7

Sami widzicie, że wcale nie potrzeba dużo czasu, aby przygotować pyszną i zdrową pastę do kanapek. Możecie ją przechowywać w lodówce i zajadać się nią, kiedy tylko najdzie Was ochota. Mam nadzieję, że ten prosty przepis zostanie z Wami na dłużej i nie będziecie konsumować tylko kanapek z masłem, serem i wędliną… Przecież jest tyle fajnych, innych, zdrowych alternatyw! 🙂

Może zechcesz wypróbować także inne przepisy na przepyszne pasty do pieczywa? Oto one:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Join the Conversation

  1. Sardynki i śledzie w pomidorach to moje ulubione dodatki do kanapek 🙂 Chleb oczywiście własnej roboty 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij