Spaghetti z cukinią, natką pietruszki i mozzarellą

437

Jak szybki obiad, to oczywiście makaron. Dziś polecam Wam spaghetti z cukinią, natką pietruszki i mozzarellą. To danie zrobicie naprawdę błyskawicznie, a efekt końcowy będzie taki, jakbyście pół dnia spędzili w kuchni 🙂

Składniki (2 porcje):

  • makaron spaghetti, około 120g (najlepiej pełnoziarnisty),
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1/2 czerwonej cebulki,
  • 1 cukinia,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • ser mozzarella, około 100g,
  • natka pietruszki, 1 łyżka,
  • przyprawy: czarny pieprz, czerwona papryka, zioła prowansalskie,
  • garść roszponki do dekoracji.

Jak to zrobić?

Makaron spaghetti ugotuj al dente. W tym czasie pokrój cukinię w ćwiartki, posiekaj czerwoną cebulką i czosnek. Następnie w głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż przygotowane warzywa. Dopraw pieprzem, ziołami prowansalskimi i czerwoną papryką. Później dodaj także ugotowany makaron, posiekaną natkę pietruszki i kilka plasterków sera. Całość wymieszaj i przed podaniem udekoruj roszponką.

Smacznego! 🙂

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij