Jaglanka z mango to idealna propozycja na śniadanie, ale sprawdzi się także jako deser. Zdrowe, pożywne danie, które polecam także najmłodszym smakoszom 🙂 Ja jestem fanką kaszy jaglanej i zachęcam Was do korzystania z niej w kuchni. Jest to najzdrowsza kasza, a do tego dostępna niemalże w każdym sklepie i w dobrej cenie. Musi być obecna w Waszym menu jeśli chcecie odżywiać się zdrowo 🙂
Jaglanka z mango – składniki (2 porcje):
- 1 woreczek kaszy jaglanej,
- 1 jogurt naturalny, 150g,
- mango, 1 sztuka, około 250g,
- 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie).
Jaglanka z mango – sposób przygotowania
- Najpierw kaszę przepłucz kilka razy pod wodą.
- Następnie ugotuj ją na wodzie.
- Później zblenduj ją z jogurtem i mango.
- Jeśli lubisz coś bardziej słodkiego, to dodaj także odrobinę miodu 🙂
- Pyszny jaglany mus z mango gotowy!
Mam nadzieję, że ten przepis przekona Was do kaszy jaglanej. Wiem, że niestety nie jest ona obecna w jadłospisach wielu ludzi. A przecież można z niej wyczarować takie pyszne dania, które na pewno wszystkim zasmakują 🙂 Nie bójcie się eksperymentować w kuchni!
Spróbuj także:
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?