Pasta z pieczonego łososia. Przepyszny dodatek do pieczywa i nie tylko :)

163

Łosoś z piekarnika dość często gości w naszej kuchni. Ale tym razem chcę Wam go zaprezentować w nieco innym wydaniu. Pasta z pieczonego łososia to idealny dodatek do ulubionych grzanek, naprawdę smakuje wybornie! Oczywiście jest bardzo odżywcza, sycąca i zdecydowanie warto uwzględnić ją w swojej diecie. Serdecznie zachęcam do wypróbowania prostego przepisu. A jeśli szukacie innych inspiracji na różne pasty do pieczywa, zerknijcie do tego postu zbiorczego.

Pasta z pieczonego łososia

Składniki (4 porcje):

  • około 200g łososia,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (w wersji bez laktozy użyj jogurtu bez laktozy),
  • łyżka majonezu,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • szczypta soli i czarnego pieprzu.
Pasta z pieczonego łososia

Sposób przygotowania

Upieczonego wcześniej łososia rozdrobnij widelcem na mniejsze kawałki. Dodaj jogurt naturalny, majonez oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj. Gotową pastę z pieczonego łososia możesz zjadać jako dodatek do ulubionego pieczywa lub nadzienie do wrapa czy naleśników.

Jedna porcja to:
około 156 kcal
Białko: 10,8g
Węglowodany: 1,0g
Tłuszcz: 11,9g
Błonnik pokarmowy: 0,2g
Ładunek glikemiczny: 0,1 (18,3)

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Close