Tortilla z marchewką, kukurydzą i wędliną

193

Dzisiaj mam dla Was coś na szybko 🙂 Tortilla z marchewką, kukurydzą i wędliną to wspaniała propozycja, którą można zabrać także ze sobą na wynos. To danie powstało w ramach moich wspomnień z Korfu, gdzie pewnego dnia wybraliśmy się na wycieczkę po wyspie i otrzymaliśmy z kuchni hotelowej właśnie podobne tortille na wynos. Smakowały wyśmienicie, a to tylko połączenie kilku składników. Zachęcam do wypróbowania! 🙂

Tortilla z marchewką, kukurydzą i wędliną
Tortilla z marchewką, kukurydzą i wędliną

Składniki (1 porcja):

  • 1 tortilla pełnoziarnista,
  • 1 marchewka,
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej,
  • 3 plastry wędliny z indyka (około 90g),
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • łyżeczka majonezu,
  • szczypta soli i czarnego pieprzu.

Sposób przygotowania

Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do niej odsączoną kukurydzę i pokrojoną w kostkę wędlinę. Dodaj także jogurt, majonez i dopraw do smaku. Wymieszaj.

Tortilla z marchewką, kukurydzą i wędliną

Farsz nałóż do tortilli i zawiń w rulon.

Tortilla to:
około 470 kcal
Białko: 26,9g
Węglowodany: 45,8g
Tłuszcz: 21,1g
Błonnik pokarmowy: 8,4g
Ładunek glikemiczny: 14,4 (IG = 38,5)

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Close