Ekspresowe muffinki kakaowe z fasoli. Łatwiejszych nie znajdziecie :)

160

Tym razem mam dla Was jeden z moich ulubionych przepisów. Oto ekspresowe muffinki kakaowe z fasoli. Uwielbiam je za to, że zawsze się udają, wszystkim smakują, robi się je błyskawicznie i idealnie wpisują się w założenia zdrowej diety. Jeśli najdzie Was ochota na małe co nieco do kawy czy herbaty, to ten przepis będzie jak znalazł! 🙂 Tego rodzaju słodkości polecam także najmłodszym. Muffinki osłodziłam tylko dojrzałym bananem 🙂

Ekspresowe muffinki kakaowe z fasoli
Ekspresowe muffinki kakaowe z fasoli

Składniki (12 sztuk):

  • 1 puszka czerwonej fasoli (masa netto 255g),
  • 1 duży bardzo dojrzały banan,
  • 3 łyżki oleju kokosowego,
  • 3 łyżki kakao 100%,
  • 2 jajka,
  • łyżeczka proszku do pieczenia.

Sposób przygotowania

Jak już pisałam, są to najłatwiejsze i najszybsze muffinki do przygotowania jakie znam! 🙂

Wszystko, co musicie zrobić, to wrzucić składniki do naczynia i zblendować na gładką masę.

Gotowe ciasto włożyć do foremek na muffinki (ja użyłam silikonowych).

Muffinki pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez 35 minut.

Smacznego! 🙂

Ekspresowe muffinki kakaowe z fasoli

WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 SZTUKI:
około 79 kcal
Białko: 3,2g
Węglowodany: 8,7g
Tłuszcz: 3,6g
Błonnik pokarmowy: 1,6g

Ładunek glikemiczny: 2,9 (IG = 41,2)

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij