Frytki z batatów z kremowym dipem

331

Kochani, serdecznie zapraszam Was na coś pysznego i niezwykle prostego w przygotowaniu. Frytki z batatów z kremowym dipem sprawdzą się idealnie w roli kolacji, czy lekkiego obiadu. Danie smakuje wspaniale, jest niskokaloryczne, a do tego bogate w sycące białko. Idealnie sprawdzi się podczas diety redukcyjnej. Koniecznie wypróbujcie!

Frytki z batatów z kremowym dipem

Składniki (1 porcja):

  • 1 średni batat,
  • łyżeczka oliwy z oliwek,
  • 100g naturalnego skyru,
  • 30g sera feta,
  • łyżka posiekanego szczypiorku.

Sposób przygotowania

Najpierw obierz batata i pokrój na kształt frytek. Następnie wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj z oliwą z oliwek. Później tak przygotowane słupki wyłóż na blachę z papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym do 210 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez około 15-20 minut. W tym czasie przygotuj kremowy dip. W tym celu fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj ze skyrem oraz posiekanym szczypiorkiem. Na koniec upieczone frytki zjadaj z pysznym dipem.

Danie to:
około 395 kcal
Białko: 19,3g
Węglowodany: 51,7g
Tłuszcz: 12,8g
Błonnik pokarmowy: 7,0g
Ładunek glikemiczny: 20,7 (IG = 46,5)

Spróbuj także:

Chcesz jeść zdrowo i odżywczo, a do tego nie spędzać godzin w kuchni? Koniecznie sprawdź moje diety gotowe i wybierz coś dla siebie 🙂

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij