Mini roladki – szybka przekąska to pomysł na małe, imprezowe danie. Wykonanie tych roladek jest bardzo łatwe i szybkie. Możemy je także zajadać na kolację. Smakują bardzo fajnie i zachęcają kolorem do konsumpcji 🙂 Nadzienie możecie skomponować według własnych preferencji żywieniowych. Fajnie jednak, jeśli to będzie dodatek warzyw, bo to one dostarczą nam witamin i składników mineralnych.
Mini roladki – szybka przekąska (składniki 6 sztuk):
- 3 duże plastry dobrej jakości wędliny,
- 3 duże plastry dobrego żółtego sera,
- 1/2 czerwonej papryki,
- 1-2 łyżki kiełków rzodkiewki,
- garść rukoli,
- 2-3 łyżki naturalnego serka śmietankowego.
Sposób przygotowania
Najpierw na plastrach szynki i żółtego sera delikatnie rozsmarowuję biały serek.
Następnie układam odrobinę rukoli.
Później układam pokrojoną w cienkie słupki paprykę.
Dodaję także kiełki rzodkiewki.
Później roladki zawijam w rulonik i spinam małą wykałaczką aby się trzymały.
Smacznego! 🙂
A jakie przekąski goszczą na Waszych imprezach? Macie jakieś swoje ulubione przepisy. Podzielcie się w komentarzu, chętnie poznam Wasze inspiracje kulinarne! 🙂 Te mini roladki mogą występować także w roli kolacji, nie muszą być wykorzystane tylko podczas imprez.
Spróbuj także:
- biszkopty serowe,
- pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej,
- mini roladki z cukinii,
- grzaneczki w stylu włoskim,
- amarantusowo-kokosowe ciasteczka z rodzynkami.
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂