Mini roladki – szybka przekąska

774

Mini roladki – szybka przekąska to pomysł na małe, imprezowe danie. Wykonanie tych roladek jest bardzo łatwe i szybkie. Możemy je także zajadać na kolację. Smakują bardzo fajnie i zachęcają kolorem do konsumpcji 🙂 Nadzienie możecie skomponować według własnych preferencji żywieniowych. Fajnie jednak, jeśli to będzie dodatek warzyw, bo to one dostarczą nam witamin i składników mineralnych.

Mini roladki – szybka przekąska (składniki 6 sztuk):

  • 3 duże plastry dobrej jakości wędliny,
  • 3 duże plastry dobrego żółtego sera,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • 1-2 łyżki kiełków rzodkiewki,
  • garść rukoli,
  • 2-3 łyżki naturalnego serka śmietankowego.

Sposób przygotowania

Najpierw na plastrach szynki i żółtego sera delikatnie rozsmarowuję biały serek.

Następnie układam odrobinę rukoli.

Później układam pokrojoną w cienkie słupki paprykę.

Dodaję także kiełki rzodkiewki.

Później roladki zawijam w rulonik i spinam małą wykałaczką aby się trzymały.

Smacznego! 🙂

A jakie przekąski goszczą na Waszych imprezach? Macie jakieś swoje ulubione przepisy. Podzielcie się w komentarzu, chętnie poznam Wasze inspiracje kulinarne! 🙂 Te mini roladki mogą występować także w roli kolacji, nie muszą być wykorzystane tylko podczas imprez.

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie  Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij