Sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy

744

Tym razem chciałabym podzielić się z Wami przepisem na lekki ale bardzo energetyczny posiłek. Oto sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy. Bardzo orzeźwiająca, idealna na ciepłe dni! Polecam wypróbować, tutaj wszystkie składniki pasują do siebie idealnie!

sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy

Sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy – składniki:

– pół kapusty pekińskiej (około 350g),
– 2 pomarańcze,
– pół cytryny,
– dwie garście rodzynek (około 60g),
– dwie garście słonecznika łuskanego (około 30g).

Sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy – sposób przygotowania

  1. Najpierw należy namoczyć rodzynki i w tym celu zalewamy je ciepłą wodą.
  2. Następnie podprażamy słonecznik na suchej patelni.
  3. Później szatkujemy kapustę pekińską.
  4. Dodajemy do kapusty półtora pomarańczy pokrojonej w kosteczkę i obranej z grubszej skórki.
  5. Na koniec dodajemy słonecznik i rodzynki.
  6. Z połowy cytryny i pomarańczy wyciskamy sok i polewamy nim sałatkę.

Czy w Waszej codziennej diecie często goszczą sałatki? Mam nadzieję, że tak! Pamiętajcie, że warzywa i owoce to podstawa zdrowej diety. Jeśli chcemy długo cieszyć się zdrowiem i szczupłą sylwetką, to nasze menu powinno obfitować właśnie w te składniki. Sałatki to idealny sposób na dostarczenie sobie wielu cennych witamin i składników mineralnych. Korzystajmy z nich na zdrowie! 🙂

Wypróbuj także pomysły na inne sałatki:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij