Mini roladki z cukinii z twarogowym nadzieniem to pyszna i zdrowa przekąska. Wyglądają uroczo na talerzu. Polecam je szczególnie w letnie dni.
Mini roladki z cukinii – składniki:
- 1 cukinia,
- 100g sera twarogowego półtłustego,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- około 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
- szczypta soli i pieprzu.
Sposób przygotowania
Najpierw ser twarogowy wymieszaj z oliwą z oliwek, przyprawami i posiekanym szczypiorkiem.
Następnie cukinię możesz albo porządnie umyć albo obrać ze skórki.
Później pokrój ją wzdłuż na cienkie plastry (u mnie, jak widać, nie są one idealne…).
Plastry cukinii wyłóż na suchą patelnię i trzymaj na niej tak długo, aż zmiękną pod wpływem ciepła, czyli około 3-4 minutki.
Następnie nałóż na plastry ser i zawijaj mini roladki.
Smacznego! 🙂
To jest kolejny pomysł na włączenie do diety jeszcze większej ilości warzyw. Wiem, że to właśnie z tym macie największy problem. Pamiętajcie, że warzywa to nieocenione źródło witamin, składników mineralnych i błonnika. Mam nadzieję, że staracie się spożywać je jak najczęściej. A jeśli brakuje Wam pomysłu na fajne posiłki z warzywami, to myślę, że te roladki z cukinii sprawdzą się idealnie!
Spróbuj także:
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?