Pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej

1.2K

Kochani, dzisiaj mam dla Was prosty przepis na przygotowanie marchewek w niebanalnej wersji. Są to pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej. Robi się je bardzo łatwo, a efekt jest naprawdę rewelacyjny! Takie coś innego, co warto spróbować. Marchewki przygotowane w ten sposób mogą służyć jako dodatek do obiadu, albo stanowić samodzielny posiłek, np. jako przekąska podczas oglądania ulubionego filmu. Jest to także fajna propozycja dla najmłodszych, polecam wypróbować!

pieczone marchewki

Pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej – składniki:

  • 5-6 małych marchewek,
  • 1 czubata łyżka masła orzechowego 100%,
  • 1 płaska łyżka oliwy z oliwek,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego.

Pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej – sposób przygotowania:

  1. Najpierw rozgrzej piekarnik na 200 stopni grzanie góra-dół.
  2. Marchewki obierz i pokrój je w mniejsze słupki.
  3. Tak pokrojone marchewki wrzuć do miseczki i dodaj do nich masło orzechowe, oliwę oraz cynamon.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby marchewki były dobrze pokryte marynatą.
  5. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem i rozłóż na niej równomiernie marchewki.
  6. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 20-30 minut.

Sami widzicie, że jest to prosty sposób na przygotowanie marchewek w niecodziennej wersji. Mam nadzieję, że zasmakują Wam one tak samo jak mi 🙂

Wypróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij