Pudding bananowo-jaglany z kiwi i orzechami

362

Tym razem coś dla łasuchów. Zdrowy deser 🙂 Tak, tak… okazuje się, że słodkie też może być odżywcze i zdrowe. Zapraszam Was po prosty przepis na pyszny pudding bananowo-jaglany z kiwi i orzechami. Jest to także idealna propozycja posiłku dla maluchów, także serdecznie zachęcam wszystkie mamy do wypróbowania. Jestem pewna, że każdy, kto choć raz spróbuje takiego puddingu, będzie od niego uzależniony 🙂

pudding bananowo-jaglany

Pudding bananowo-jaglany z kiwi i orzechami – składniki (2 porcje):

  • 100g kaszy jaglanej (masa suchej kaszy),
  • 1 duży dojrzały banan,
  • 2 kiwi,
  • 2 łyżki orzechów włoskich.

Pudding bananowo-jaglany – sposób przygotowania

  1. Najpierw porządnie płuczemy kaszę na sitku.
  2. Następnie gotujemy ją w wodzie.
  3. Do ugotowanej kaszy dodajemy obranego banana i całość blendujemy na pudding.
  4. Możemy zjeść go od razu na ciepło, albo włożyć do lodówki i zjeść później na zimno.
  5. Podawaj deser z ulubionymi dodatkami.

Jest to idealna propozycja zdrowego deseru także dla dzieci. Także zachęcam wszystkie Mamy do wypróbowania 🙂 Osobiście uwielbiam kaszę jaglaną w słodkim wydaniu, dlatego namawiam Was do skorzystania z przepisu. Jak widzicie naprawdę niewiele trzeba aby szybko stworzyć fajny i zdrowy posiłek także dla maluchów.

JEDNA PORCJA TO:
około 360kcal
Białko: 8,6g
Węglowodany: 62,6g
Tłuszcz: 9,8g
Błonnik pokarmowy: 8,8g
Ładunek glikemiczny: 34,6

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij