Kasza manna z musem truskawkowym

810

Tym razem propozycja na pyszne i szybkie w przygotowaniu śniadanko. Kasza manna z musem truskawkowym i prażonymi płatkami migdałów. Jak dla mnie jest to idealne trio na dzień dobry! Pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Takie śniadanko warto podać także dzieciom. Okazuje się, że kasza manna jest w przygotowaniu tak samo prosta jak płatki owsiane więc pewnie będzie częściej gościć w naszym menu. Jestem pewna, że poniższy przepis przypadnie Wam do gustu, szczególnie w sezonie na truskawki. Polecam! 🙂

kasza manna z musem truskawkowym i prażonymi płatkami migdałów

Kasza manna z musem truskawkowym – składniki:

  • 4 łyżki kaszy manny,
  • 1,5 szklanki wody/mleka krowiego/mleka roślinnego (w zależności od preferencji),
  • garść świeżych truskawek,
  • 1 łyżka płatków migdałów,
  • laska wanilii (opcjonalnie).

Sposób przygotowania

Najpierw w garnuszku zagotowujemy wodę lub mleko i wsypujemy stopniowo kaszę ciągle mieszając.

Gotujemy przez około 3 minuty do zgęstnienia.

W tym czasie można także dodać odrobinę wanilii do smaku.

Następnie truskawki blendujemy na mus, a płatki migdałów prażymy na suchej patelni.

Na sam koniec zdobimy naszą kaszę musem truskawkowym i płatkami migdałowymi.

Smacznego! 🙂

A jakie są Wasze ulubione propozycje śniadaniowe? Przyznam szczerze, że do kaszy manny przekonałam się dopiero podczas rozszerzania diety mojej córeczki. Wcześniej jakoś nie gościła ona w mojej kuchni. A okazuje się, że można z niej bardzo szybko przygotować fajny posiłek. Oprócz tradycyjnie ugotowanej kaszy testowaliśmy także gofry (przepis poniżej). Zachęcam do wypróbowania :).

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij