Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tutułach
Szukaj w treści
Szukaj we wpisach
Szukaj w stronach

Surówka z porem, marchewką i kukurydzą

surówka z porem, marchewką i kukurydzą

Tym razem mam dla Wam przepis na pyszną surówkę obiadową. Świetnie komponuje się zarówno z rybą jak i z daniami mięsnymi. Surówka z porem, marchewką i kukurydzą jest przepyszna i błyskawiczna w przygotowaniu. Dodatek oleju lnianego przyczynia się do podniesienia jej wartości prozdrowotnych. Bardzo polecam 🙂

surówka z porem, marchewką i kukurydzą

Surówka z porem, marchewką i kukurydzą – składniki (dla 2 osób):

  • 1 duży por,
  • około 100g kukurydzy konserwowej,
  • 2 średnie marchewki,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • pół łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno,
  • szczypta soli i pieprzu.

Sposób przygotowania

Najpierw pora kroję w cienkie talarki.

Następnie obieram marchewki i ścieram je na tarce o drobnych oczkach.

Kukurydzę wrzucam na sitko i przepłukuję pod bieżącą wodą.

Wszystkie warzywa wrzucam do miski.

Na koniec dodaję jogurt naturalny, olej lniany i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Mieszam i gotowe! 🙂

Smacznego! 🙂

Czy wiecie, że zjadanie warzyw w formie surowej jest najbardziej opłacalne? Chodzi o to, że wówczas pozostaje w nich najwięcej witamin i składników mineralnych, które z kolei później trafiają do naszego organizmu i odżywiają go. Bardzo ważne jest, aby spożywać jak najwięcej surówek i sałatek. Czy pojawiają się one często na Waszych stołach? 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *