Indyk w marynacie pomidorowo-pieczarkowej

652

Mój sposób na pyszne, aromatyczne i łatwe w przygotowaniu mięsko do obiadu. Indyk w marynacie pomidorowo-pieczarkowej. Palce lizać! Polecam, jeśli chcecie przygotować łatwo i szybko pyszny obiad. Taki indyk świetnie będzie pasować zarówno do ziemniaczków, jak i różnego rodzaju kasz.

indyk w marynacie pomidorowo-pieczarkowej

Indyk w marynacie pomidorowo-pieczarkowej – składniki:

  • sznycle z piersi z indyka, 400g,
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 czerwona cebulka,
  • 200g pieczarek,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania

Najpierw filety z indyka nacieram oliwą oraz koncentratem pomidorowym. Następnie przekładam mięso do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch układam pokrojone w plasterki pieczarki oraz cebulkę.
Na koniec całość doprawiam solą i pieprzem i wstawiam do nagrzanego na 200 stopni piekarnika. Czas pieczenia to około 50 minut.

Uwielbiam takie aromatyczne mięsko! Bardzo łatwe w przygotowaniu, a efekt rewelacyjny. Szczerze polecam 🙂 A jakie są Wasze ulubione marynaty do mięs? Staracie się piec czy częściej smażycie? Pamiętajcie, że pieczenie to zdrowszy sposób na przygotowanie obiadu niż smażenie zatem bardzo Was zachęcam do wykorzystania piekarnika zamiast patelni 😉 Podzielcie się w komentarzu Waszymi sprawdzonymi przepisami na przygotowanie dań mięsnych.

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij