Indyk w marynacie pomidorowo-pieczarkowej


Mój sposób na pyszne, aromatyczne i łatwe w przygotowaniu mięsko do obiadu. Sznycle z indyka w marynacie pomidorowo-pieczarkowej. Palce lizać! 🙂

Składniki:

  • sznycle z piersi z indyka, 400g,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 czerwona cebulka,
  • 200g pieczarek,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania

Filety z indyka nacieram olejem oraz koncentratem pomidorowym. Przekładam mięso do naczynia żaroodpornego. Na wierzch układam pokrojone w plasterki pieczarki oraz cebulkę. Całość odrobinę doprawiam solą i pieprzem i wstawiam do nagrzanego na 200 stopni piekarnika. Czas pieczenia to około 50 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *