Lekka sałatka koperkowa


Wiosną i latem najbardziej mamy ochotę na sałatki, no i może jeszcze lody 🙂 Dzisiaj przepis na pyszną, lekką sałatkę z koperkiem. Tylko kilka składników, a smak fantastyczny!

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanego i ostudzonego ryżu typu basmati,
  • 5-6 rzodkiewek,
  • 1 spory pęczek koperku,
  • 1 zielony ogórek,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżeczka majonezu,
  • sól, pieprz.

Koperek siekamy. Rzodkiewki i ogórka kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy razem z zimnym ryżem. Dodajemy jogurt naturalny, majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *