Sałatka z fasolką szparagową, fetą i pomidorkami

3K

W sezonie jesienno-zimowym namawiam do korzystania z mrożonek. Dzięki temu możemy w prosty sposób wzbogacić naszą dietę w warzywa. Dziś mam dla Was prostą i pyszną propozycję, która sprawdzi się np. jako kolacja. Oto sałatka z fasolką szparagową, fetą i pomidorkami. Ja dodałam do niej także nasiona słonecznika, bo lubię chrupiące dodatki w sałatkach. Ta sałatka jest naprawdę pyszna i sycąca. Sprawdźcie na końcu wpisu jej wartości odżywcze i wpasujcie ją do swojego jadłospisu 🙂

Sałatka z fasolką szparagową, fetą i pomidorkami

Sałatka z fasolką szparagową, fetą i pomidorkami – składniki (2 porcje):

  • fasolka szparagowa zielona mrożona, 200g,
  • 10 pomidorków koktajlowych,
  • 100g sera feta,
  • 2 łyżki nasion słonecznika,
  • dressing – 2 łyżki oliwy z oliwek + łyżeczka miodu + łyżeczka musztardy + odrobina wody,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania

Najpierw fasolkę ugotuj w lekko osolonym wrzątku.

W tym czasie pokrój pomidorki w ćwiartki, a fetę w kostkę.

Następnie ugotowaną fasolkę odcedź i wymieszaj z pozostałymi składnikami.

Później składniki na dressing porządnie ze sobą wymieszaj i dodaj do sałatki.

Sałatkę zajadaj z ulubionym pieczywem, np. kromką żytniego chleba. Mniam! 🙂

WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI BEZ UWZGLĘDNIENIA PIECZYWA:
około 350 kcal
Białko: 12g
Węglowodany: 19g
Tłuszcz: 26,3g
Błonnik pokarmowy: 4,8g

Ładunek glikemiczny: 6

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij