Sałatka z roszponką i fetą

553

Sałatka z roszponką i fetą, czyli jedna z najłatwiejszych propozycji sałatkowych. Sprawdzi się idealnie jako lekka kolacja albo dodatek do dań obiadowych. Przygotujecie ją błyskawicznie, lista składników jest bardzo krótka. Sama sałatka jest bardzo smaczna, idealna dla tych, którzy twierdzą, że nie mają czasu na zdrowe odżywianie… 🙂

Sałatka z roszponką i fetą

Sałatka z roszponką i fetą – składniki:

  • roszponka, 100g,
  • ser feta, 100g,
  • 1 mała czerwona papryka,
  • 1 zielony ogórek,
  • pieprz kolorowy,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka nasion dyni.

Sposób przygotowania

Najpierw myję i ususzam warzywa.

Następnie wrzucam do miski roszponkę.

Później ogórka kroję w ćwiartki, a paprykę w kostkę.

Dorzucam warzywa do miski.

Dodaję także pokrojoną w kostkę fetę.

Na koniec doprawiam sałatkę świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i polewam oliwą z oliwek.

Dokładnie mieszam.

Przed podaniem posypuję pestkami dyni.

Smacznego! 🙂

Namawiam Wam serdecznie do korzystania z przepisów szczególnie na sałatki. Okazuje się, że spożywamy zdecydowanie za mało warzyw. Być może problemem jest brak pomysłu na skomponowanie dań z nimi? Jeśli tak, to sałatki, różne koktajle owocowo-warzywne i przepyszne zupy będą idealnym rozwiązaniem.

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij