Jaglane raffaello


Pyszne kulki kokosowe, czyli raffaello w zdrowszej ods艂onie, bo wykonane z kaszy jaglanej! 馃檪 Polecam je wszystkim mi艂o艣nikom tych kokosowych s艂odko艣ci 馃檪 Idealne jako co艣 do kawki 馃檪

Sk艂adniki (na oko艂o 30 kuleczek):

  • 2 woreczki kaszy jaglanej,
  • 200ml mleka kokosowego (polecam z firmy Real Thai w kartoniku),
  • 3-4 艂y偶ki syropu z agawy/syropu klonowego/miodu,
  • 2 i p贸艂 szklanki wi贸rk贸w kokosowych niesiarkowanych + odrobina do obtaczania kuleczek,
  • 4-5 kropli aromatu rumowego (mo偶na tak偶e da膰 waniliowy lub migda艂owy), zale偶y jaki smak chodzi Ci po g艂owie 馃檪
  • oko艂o 30 migda艂贸w (je艣li s膮 ze sk贸rk膮, to zalej je wrz膮tkiem i pozostaw na oko艂o 10 minut, nast臋pnie obierz je ze sk贸rki).

Spos贸b przygotowania

  1. Kasz臋 jaglan膮 przep艂ucz wrz膮tkiem, a nast臋pnie kilka razy zimn膮 wod膮 aby pozby膰 si臋 goryczki.
  2. Wrzu膰 kasz臋 jaglan膮 do garnuszka i zalej j膮 mlekiem kokosowym oraz 1/4 szklanki wody. Ca艂o艣膰 gotuj przez oko艂o 20 minut pod przykryciem.
  3. Ugotowan膮 kasz臋 odstaw na chwilk臋 i poczekaj, a偶 troszk臋 przestygnie.
  4. Dodaj do kaszy wi贸rki kokosowe, syrop z agawy i aromat rumowy. Ca艂o艣膰 dok艂adnie wymieszaj.
  5. Teraz ju偶 czas na formowanie kuleczek! 馃檪 Pami臋taj, aby do ka偶dej z nich w艂o偶y膰 migda艂.

SMACZNEGO! 馃檪

 

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *