Z czym jadacie najchętniej kanapki? U nas w domu świetnie sprawdzają się różnego rodzaju pasty. Zarówno te warzywne, jak i rybne, które wspaniale urozmaicają smak tradycyjnych kanapek. Dziś mam dla Was propozycję na bardzo szybką i prostą w przygotowaniu pastę. To taka moja opcja ratunkowa, gdy brakuje czasu na przygotowanie kolacji. Pasta kanapkowa z tuńczykiem to idealne rozwiązanie dla tych, którzy narzekają na brak wolnego czasu 🙂 Spróbujcie bo jest pyszna! A dodatkowo, to kolejna porcja ryb w diecie, co jest ważnym elementem. Mam nadzieję, że pamiętacie o ich spożywaniu. Zapraszam do prostego przepisu 🙂
Pasta kanapkowa z tuńczykiem – składniki (4 porcje):
- 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym, 170g,
- łyżka soku z cytryny,
- pęczek natki pietruszki,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- łyżeczka majonezu.
Pasta kanapkowa z tuńczykiem – sposób przygotowania
Najpierw posiekaj natkę pietruszki, a tuńczyka odsącz z zalewy.
Następnie połącz ze sobą wszystkie składniki.
Pastę nakładaj na ulubione pieczywo i rozkoszuj się smakiem.
Smacznego! 🙂
WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI (bez uwzględnienia pieczywa):
67kcal
Białko: 8,8g
Węglowodany: 1,1g
Tłuszcz: 3,1g
Błonnik pokarmowy: 0,2g
Ładunek glikemiczny: 0,1
Jakie są Wsze ulubione pasty na kanapki? Chętnie poznam nowe propozycje, które z przyjemnością wypróbuję w kuchni. Pochwalcie się w komentarzu! 🙂
Spróbuj także:
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂