Kakaowa jaglanka z wiśniami

607

Kakaowa jaglanka z wiśniami… chyba nie muszę nikogo przekonywać, że jest to idealne połączenie smakowe 🙂

Składniki (2 porcje):

  • 100g kaszy jaglanej,
  • 1 łyżka kakao 100%,
  • 1 łyżeczka syropu daktylowego (można dodać inne słodzidło lub pominąć),
  • 1 szklanka mleka 2% (lub roślinnego),
  • mała garść wiśni (u mnie mrożone),
  • suszona żurawina, płatki migdałów (do ozdoby).

Kaszę jaglaną wsypuję do miseczki i zalewam wodą. Pozostawiam ją na noc. Rano przepłukuję kaszę i gotuję ją na mleku dodając jeszcze około 1/2 szklanki wody do garnuszka. Moczona przez noc kasza ugotuje się już w ciągu 8 minut! 🙂 Podczas gotowania dodaję kakao, mrożone wiśnie oraz syrop z agawy. Ugotowaną jaglankę ozdabiam ulubionymi bakaliami.

SMACZNEGO! 🙂

Może masz ochotę na jaglankę w innej wersji? Oto kolejne inspiracje:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij