Paprykowe risotto


Risotto, czyli przepis na szybki i smaczny obiad! Tym razem w kolorze czerwonym z papryk膮 馃檪

Sk艂adniki (2 porcje):

  • 1 woreczek ry偶u basmati,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 czerwona cebulka,
  • 4-5 suszonych pomidor贸w,
  • 1 ma艂y pomidor,
  • 1 艂y偶ka koncentratu pomidorowego,
  • 1 艂y偶ka mas艂a klarowanego,
  • 2 z膮bki czosnku,
  • s贸l, pieprz, s艂odka papryka, zio艂a prowansalskie.

Wszystkie warzywa kroj臋 w kostk臋. Ry偶 gotuj臋 wed艂ug przepisu z opakowania. W g艂臋bokiej patelni rozgrzewam mas艂o klarowane i nast臋pnie wrzucam cebulk臋 i chwilk臋 podsma偶am. Dodaj臋 papryk臋 i pomidory oraz przeci艣ni臋ty przez prask臋 czosnek. Wszystko podsma偶am przez oko艂o 3 minuty. Dodaj臋 koncentrat i przyprawy oraz wlewam 1/4 szklank臋 wody, wszystko mieszam i chwilk臋 dusz臋. Dodaj臋 ugotowany ry偶, ponownie ca艂o艣膰 mieszam. Dodaj臋 jeszcze troch臋 wody, chwilk臋 dusz臋 i wyk艂adam na talerz 馃檪

SMACZNEGO! 馃檪

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *