Sałatka z tuńczykiem i cukinią



Składniki (2 porcje):

  • 1 cukinia,
  • 2 garście rukoli,
  • 6 suszonych pomidorów,
  • 6 zielonych oliwek,
  • 180g tuńczyka w sosie własnym,
  • mały pęczek koperku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie.

Cukinię obieram, kroję w plasterki i griluję na specjalnej patelni. Przyprawiam ją odrobiną soli, pieprzem i ziołami. Tuńczyka porządnie odsączam z zalewy, a koperek drobno siekam. Suszone pomidory i oliwki kroję w mniejsze kawałki. W miseczce mieszam rukolę z pokrojonymi warzywami i koperkiem, dodaję ugrilowaną cukinię i tuńczyka. Wszystko mieszam z oliwą i delikatnie doprawiam. Pychotka! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *