Owsianka na zimno, czyli inaczej jogurtowa owsianka, to idealny pomysł na śniadanie dla osób zabieganych. Wystarczy przygotować ją wieczorem, schłodzić przez noc w lodówce, a rano tylko dodać ulubione owoce i orzechy. Najlepiej smakuje latem z sezonowymi owocami.

Owsianka na zimno – składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych górskich,
- 3 łyżki jogurtu naturalnego,
- ulubione dodatki (u mnie mango i wiórki kokosowe).
Owsianka na zimno – sposób przygotowania
Taką owsiankę najlepiej przygotować wieczorem, aby rano móc ją szybko zjeść.
Wystarczy wsypać płatki owsiane do miseczki i dodać do nich jogurt naturalny.
Na koniec wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Rano mamy gotową owsiankę na zimno. Wystarczy dodać do niej ulubione dodatki, np. sezonowe owoce i orzechy i mamy śniadanie gotowe! 🙂
A Wy lubicie owsianki? Przyznam szczerze, że to jedne z moich ulubionych śniadań. Tym bardziej, że można przygotować je na tak wiele różnych sposobów. Każdy dodatek sprawia, że owsianka smakuje za każdym razem inaczej.
Spróbuj także:
- owsianka królewska,
- z gruszką i masłem orzechowym,
- z malinami idealna dla malucha,
- owsianka z bananem i wiórkami kokosowymi,
- z owocami leśnymi i płatkami migdałów.
Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie ? Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności ?