Biszkopciki słodzone gruszką – w sam raz dla malucha

2.4K

Tym razem mam coś dla najmłodszych smakoszy. Domowe biszkopciki słodzone gruszką. Delikatne i mięciutkie, w sam raz do małych rączek. Wszystkie mamy zachęcam do takich domowych wypieków, bo przynajmniej wiemy, że takie biszkopciki mają naprawdę dobry i prosty skład. Ich przygotowanie jest bardzo łatwe. Zamiast gruszki można użyć jabłka, wyjdą równie pyszne 🙂

Biszkopciki słodzone gruszką

Składniki (20 sztuk):

Sposób przygotowania

Najpierw piekarnik rozgrzej na 180 stopni, funkcja góra-dół.
Następnie blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Później oddziel białka od żółtek i białka ubij na sztywną pianę.
Gruszkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pozostaw tylko miąższ, a nadmiar soku odlej.
Później do ubitych białek dodaj startą gruszkę, żółtka i mąki.
Wszystko delikatnie wymieszaj.
Wykładaj ciasto łyżką na blaszkę z papierem do pieczenia.
jeden biszkopcik to jedna łyżka ciasta.
Piecz przez około 12 minut, aż zobaczysz, że biszkopciki się rumienią.

Smacznego! 🙂

WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 SZTUKI:
35kcal
Białko: 1,3g
Węglowodany: 6,4g
Tłuszcz: 0,5g
Błonnik pokarmowy: 0,5g
Ładunek glikemiczny: 5,4

Spróbuj także:

Zapisz się do newslettera i odbierz

DARMOWY EBOOK

"Kalorie się liczą, ale Ty nie musisz ich liczyć..."

Nie wysyłam spamu!

Więcej informacji znajdziesz w mojej polityce prywatności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij
natka-pietruszki.pl © Copyright 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Zamknij