Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tutułach
Szukaj w treści

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą

pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą to jeden z tych przepisów, który musicie koniecznie wypróbować! Jest naprawdę przepyszna i błyskawiczna w przygotowaniu. Pasta stanowi fajny, sycący dodatek do pieczywa, który urozmaici Wasz jadłospis i odmieni zwyczajne kanapki. Przy okazji, jedząc ją wzbogacicie swoją dietę o ryby i cenne kwasy tłuszczowe omega-3, których zwykle brakuje w diecie Polaków. Pastę możecie przechowywać w lodówce przez 2-3 dni, chociaż zwykle znika od razu po przygotowaniu. Serdecznie polecam 🙂 Na końcu wpisu dowiecie się także, jakie wartości odżywcze kryje w sobie to danie.

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą – składniki (4 porcje):

  • kukurydza konserwowa, 150g,
  • tuńczyk w wodzie, 150g,
  • jogurt naturalny, 4 łyżki,
  • majonez, 1 łyżka,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • szczypta soli i pieprzu.

Sposób przygotowania

Najpierw tuńczyka odsącz z wody, a kukurydzę przepłucz na sitku.
Następnie natkę pietruszki drobno posiekaj.
Na koniec wymieszaj ze sobą wszystkie składniki i dopraw pastę szczyptą soli i pieprzem.
Gotową pastę nakładaj na ulubione pieczywo. Ja uwielbiam ją jeść w towarzystwie domowego, świeżego chlebka. Przy okazji bardzo polecam Wam przepis na prosty chlebek z płatkami owsianymi, który możecie przygotować w swoim domu i serwować go z pastą.

Smacznego! 🙂

WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORJI BEZ UWZGLĘDNIENIA PIECZYWA:
120kcal
Białko: 10g
Węglowodany: 7,3g
Tłuszcz: 6,2g
Błonnik pokarmowy: 0,9g

Ładunek glikemiczny: 3,5

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *