Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tutułach
Szukaj w treści

Sałatka z tuńczykiem, fetą i oliwkami

sałatka z tuńczykiem, fetą i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem, fetą i oliwkami, czyli coś dla wszystkich miłośników wszelkich sałatek. Ekspresowa w przygotowaniu, idealna jako lekka kolacja. Polecam, bo jest pyszna i oczywiście spełnia założenia zdrowej diety 🙂 Polecam podać ją z ulubionym pieczywem i zjeść jako lekką kolację.

sałatka z tuńczykiem, fetą i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem, fetą i oliwkami – składniki (2 porcje):

  • 2 garście rukoli,
  • około 100g tuńczyka w sosie własnym,
  • 60g fety,
  • 10 czarnych oliwek,
  • 1 żółta papryka,
  • garść pomidorków koktajlowych.

Dressing

  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno,
  • łyżeczka miodu,
  • łyżeczka musztardy.

Sposób przygotowania

Najpierw wrzucamy do miski rukolę.

Następnie kroimy w kosteczkę paprykę, a pomidorki w ćwiartki i dodajemy je do miski.

Później przepłukujemy oliwki na sitku, kroimy w mniejsze kawałki i dorzucamy do reszty.

Następnie kroimy w kostkę fetę, a tuńczyka porządnie odsączamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce.

Na koniec składniki dressingu porządnie ze sobą mieszamy.

Gotową sałatkę polewamy dressingiem i mieszamy, najlepiej czystymi rękoma.

Sałatkę polecam podać z ulubionym pieczywem.

Smacznego! 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *