Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tutułach
Szukaj w treści
Szukaj we wpisach
Szukaj w stronach

Pasta jajeczna z awokado

pasta jajeczna z awokado

Z czym najchętniej zjadacie kanapki? Mam nadzieję, że nie są to tylko plasterki wędliny i sera. Wiem, że tak jest najszybciej i najprościej, ale jednak niekoniecznie zdrowo. Ja jak zwykle zachęcam do przygotowywania pysznych past do kanapek. Dziś mam dla Was propozycję na jedną z nich. Pasta jajeczna z awokado 🙂 Jest pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Sycąca i nadaje się także dla najmłodszych.

pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado – składniki:

  • 1 dojrzałe awokado,
  • 2 jajka,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • odrobina soku z cytryny.

Pasta jajeczna z awokado – sposób przygotowania

Najpierw gotuję jajka na twardo.

W tym czasie obieram awokado, pozbywam się pestki i rozgniatam owoc widelcem.

Do rozgniecionego awokado dodaję posiekany szczypiorek.

Ugotowane jajka studzę, a gdy przestygną, to kroję je w drobną kostkę.

Dodaję je do pozostałych składników.

Na koniec doprawiam pastę solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Dokładnie mieszam i podaję z chlebkiem 🙂

Smacznego! 🙂

A czy W waszej diecie pojawia się awokado? Mam nadzieję, że tak, bo jest bardzo zdrowe. Kilka słów o nim i jego właściwościach pisałam tutaj. Zachęcam do lektury 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *