Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tutułach
Szukaj w treści
Szukaj we wpisach
Szukaj w stronach

Owsiany omlet z jabłkiem i cynamonem

owsiany omlet z jabłkiem i cynamonem

Uwielbiam omlety! To zaraz obok owsianki moja ulubiona propozycja śniadaniowa. Tym razem mam dla Was jesienny, owsiany omlet z jabłkiem i cynamonem. Jest pyszny! Bardzo aromatyczny i sycący. Ja swoją porcją podzieliłam się z córeczką, jej też smakował. To taka trochę szarlotka w omletowej wersji. Idealna propozycja na szarą i ponurą jesień. Po takim śniadaniu ma się mnóstwo energii do działania 🙂 Zapraszam do przepisu 🙂

owsiany omlet z jabłkiem i cynamonem

Owsiany omlet z jabłkiem i cynamonem – składniki:

  • 3 jajka,
  • 3 łyżki mąki owsianej,
  • płaska łyżeczka cynamonu,
  • 1 małe jabłko,
  • 1/3 łyżki masła klarowanego,
  • opcjonalnie masło orzechowe oraz płatki migdałowe do podania.

Owsiany omlet z jabłkiem i cynamonem – sposób przygotowania

Najpierw obieram jabłko, pozbywam się gniazda i kroję owoc w plasterki.

Następnie rozgrzewam na patelni masło klarowane i wrzucam plasterki jabłka.

Posypuję je cynamonem i krótko podsmażam.

W tym czasie ubijam jajka na puszystą masę.

Później dodaję do nich mąkę i mieszam.

Gotową masę jajeczną wylewam na patelnię z jabłkami.

Omlet smażę na średnim ogniu pod przykryciem.

Można przewrócić go na drugą stronę, ale nie jest to konieczne 🙂

Podaję z masłem orzechowym i płatkami migdałowymi.

Smacznego! 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *