Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tutułach
Szukaj w treści
Szukaj we wpisach
Szukaj w stronach

Makaron z fasolką i parmezanem

makaron z fasolką i parmezanem

Tym razem chciałabym podzielić się z Wami przepisem na danie, które powstało przypadkiem. To takie „czyszczenie lodówki”, ale jak się okazało, wyszło całkiem smacznie. Tym samym chcę udowodnić, że zdrowa dieta wcale nie musi być ani z wyszukanych produktów, ani czasochłonna w przygotowaniu. W zasadzie wystarczy bazować na nieprzetworzonej żywości i eksperymentować w kuchni 🙂 Zapraszam Was zatem na makaron z fasolką i parmezanem, który u mnie gościł jako kolacja.

makaron z fasolką i parmezanem

Makaron z fasolką i parmezanem – składniki (2 porcje):

  • 2 garście makaronu, najlepiej razowego,
  • 2 garście fasolki szparagowej,
  • około 2 łyżki tartego parmezanu,
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek,
  • szczypta ziół prowansalskich, soli i pieprzu.

Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy fasolkę szparagową oraz makaron al dente.

Ja miałam już ugotowaną fasolkę i makaron z wcześniejszych posiłków, więc ten krok pominęłam.

Następnie odsączamy je na sitku.

W tym samym garnuszku rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy makaron wraz z fasolką.

Dodajemy przyprawy i krótko przesmażamy, dosłownie 2 minuty.

Gotowe danie wykładamy na talerz i posypujemy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.

Smacznego! 🙂

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *