Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tutułach
Szukaj w treści
Szukaj we wpisach
Szukaj w stronach

Jaglanka z bananem

jaglanka z bananem

Kolejny pomysł na pyszną jaglankę, czyli smakowite śniadanko na słodko. Jaglanka z bananem, domową konfiturą żurawinową i orzechami włoskimi. Przygotowałam ją na napoju kokosowym ale wybór należy do Ciebie, możesz ugotować ją na mleku krowim lub innym roślinnym. Wbrew pozorom ugotowanie kaszy jaglanej wcale nie trwa długo, zaledwie 5-7 minut, pod warunkiem, że pozostawisz kaszę zamoczoną w wodzie na noc w miseczce 🙂

jaglanka z bananem

Jaglanka z bananem – składniki (3 porcje):

  • 1 woreczek kaszy jaglanej (100g),
  • napój kokosowym, około 350ml,
  • 1 banan,
  • 3 łyżeczki domowej konfitury żurawinowej,
  • garść orzechów włoskich i suszonej żurawiny.

Jaglanka z bananem – sposób przygotowania

  1. Wieczorem wrzuć kaszę do miseczki i zalej ją wodą. Pozostaw na noc aby się moczyła, dzięki temu rano ugotujesz ją w zaledwie kilka minut.
  2. Rano przepłucz kaszę i wrzuć do garnuszka.
  3. Następnie zalej kaszę napojem kokosowym i gotuj na małym ogniu przez 5-6 minut.
  4. Gotową jaglankę wyłóż do miseczek i podaj z pokrojonym w plasterki bananem, domową konfiturą i bakaliami.

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie słodkie śniadanka! Już wiecie, że nie muszą to być tylko owsianki, ale także pełnowartościowe jaglanki, które również są błyskawiczne w przygotowaniu 🙂 Zachęcam Was do eksperymentowania w kuchni i stworzenia swoich ulubionych zestawów śniadaniowych!

Spróbuj także:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *