Spaghetti z cukinią, natką pietruszki i mozzarellą


Składniki (2 porcje):

  • makaron spaghetti, około 160g,
  • 3-4 ząbki czosnku,
  • 1/2 czerwonej cebulki,
  • 1 cukinia,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • ser mozzarella, około 50g,
  • natka pietruszki, 1 łyżka,
  • przyprawy: czarny pieprz, czerwona papryka, zioła prowansalskie,
  • garść roszponki do dekoracji.

Jak to zrobić?

Makaron spaghetti ugotuj al dente. W tym czasie pokrój cukinię w ćwiartki, posiekaj 1/2 czerwonej cebulki i czosnek. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż przygotowane warzywka. Dopraw pieprzem, ziołami prowansalskimi i czerwoną papryką. Dodaj ugotowany makaron, posiekaną natkę pietruszki i kilka plasterków sera. Całość wymieszaj i przed podaniem udekoruj roszponką.

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *