Kurczak z kaszą bulgur i warzywami


Pyszny, pełnowartościowy obiad, który przygotujesz w krótkim czasie – oto on 🙂 Kurczak z kaszą bulgur i warzywami, mniam! 🙂

Składniki (2 porcje):

  • pierś z kurczaka, 150g,
  • 1 woreczek kaszy bulgur,
  • 1 cukinia,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 mała czerwona cebulka,
  • 5-6 pieczarek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka masła klarowanego,
  • przyprawy: czarny pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka, szczypta curry, szczypta soli.

Co robimy?

Mięso kroimy w mniejszą kostkę i doprawiamy.
Kaszę gotujemy według przepisu z opakowania.
Warzywa kroimy w kostkę.
W głębokiej patelni rozgrzewamy masło klarowane i krótko podsmażamy kurczaka. Gdy mięso jest już lekko podsmażone, dodajemy warzywa oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko podsmażamy około 7 minut.
Po tym czasie dodajemy do całości ugotowaną kaszę i wszystko mieszamy. Doprawiamy ponownie jeśli jest taka potrzeba.

 

SMACZNEGO! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *