Ryżowianka z kakao i bananem

ryżowianka z kakao i bananem

Znudziła Ci się poranna owsianka? To może czas spróbować ryżowiankę? 🙂 Można ją przygotować albo na mleku, albo na wodzie, ja dziś przedstawiam Wam opcję numer dwa. Dodatki wybierz sam, chyba, że tak jak ja, uwielbiasz połączenie banana i kakao – to ten przepis jest dla Ciebie 🙂 Ta propozycja to także idealne śniadanko dla najmłodszych. Oto pyszna ryżowianka z kakao i bananem.

ryżowianka z kakao i bananem

Ryżowianka z kakao i bananem – składniki (2 porcje):

  • woreczek ryżu białego,
  • średni banan,
  • 1 łyżeczka kakao,
  • 0,5 łyżeczki miodu.

Ryżowianka z kakao i bananem – sposób przygotowania

  1. Najpierw ryż ugotuj według przepisu z opakowania.
  2. Następnie wymieszaj go z miodem i posyp kakao.
  3. Podawaj z pokrojonym w plasterki bananem.

Jak widzicie ryż wcale nie musi być podawany tylko do obiadu. Sprawdzi się idealnie także w słodkiej wersji na śniadanie. Jak zawsze namawiam Was do eksperymentowania w kuchni, bo jak się okazuje, zdrowe i fajne posiłki wcale nie muszą być skomplikowane 🙂

Mam dla Ciebie także inne, ciekawe propozycje śniadaniowe:

Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie 🙂 Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *