Jaglanka z musem z kiwi


Składniki (2 porcje):

  • 1 woreczek kaszy jaglanej,
  • 2 kiwi,
  • 1 łyżka syropu z agawy,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • orzechy, suszone owoce (dowolne, ja wybrałam orzechy nerkowca i suszoną żurawinę).

Uwaga!
Kaszę jaglaną wsypuję do miseczki i zalewam wodą. Moczę przez noc, a rano przepłukuję i dopiero zabieram się za gotowanie 🙂 Dzięki temu pozbywam się smaku goryczki i znacznie skracam czas gotowania.

  1. Kaszę gotuję w mleku i wodzie. Staram się ograniczać udział mleka w mojej diecie, dlatego właśnie na dwie porcje, użyłam tylko 1/2 szklanki mleka i resztę wody. Ponieważ kasza była moczona przez noc, to ugotowanie jej zajmie nam jakieś 12 minut.
  2. W tym czasie blenduję kiwi na mus.
  3. Ugotowaną kaszę mieszam z syropem z agawy. Można użyć także miód, cynamon… Ja akurat teraz testuję w swojej kuchni syrop z agawy 🙂
  4. Nakładam kaszę do miseczek, na to mus z kiwi i bakalie.

SMACZNEGO! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *