Kasza gryczana z pieczarkami


Coś pysznego i szybkiego, oto przepis na kaszę gryczaną z pieczarkami. Są takie dni, kiedy zwyczajnie mam ochotę zjeść coś pożywnego ale zdecydowanie bezmięsnego. Poniższy przepis to rozwiązanie idealne! 🙂

Składniki (2 porcje):

  • 1,5 woreczka kaszy gryczanej,
  • pieczarki, 300g,
  • 1 mała czerwona cebuka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,
  • kiełki np. brokuła,
  • pestki dyni

Kaszę gotuję według przepisu z opakowania. Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam pokrojoną w kostkę cebulkę. Po chwili dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję także pokrojone w plasterki pieczarki i całość podsmażam. Lekko doprawiam solą i pieprzem. Dodaję do zawartości patelni ugotowaną kaszę gryczaną i całość mieszam. Danie podaję z kiełkami i pestkami dyni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *