Ciasto daktylowe 2


S艂odkie, chocia偶 bez cukru! Takie w艂a艣nie jest ciasto daktylowe 馃檪 Jedno z szybszych je艣li chodzi o przygotowanie ciast. Wszystkie sk艂adniki blendujemy w jednym naczyniu, pieczemy i gotowe. Fajnie sprawdzi si臋 jako s艂odka piknikowa przek膮ska. Zapraszam po przepis 馃檪

Sk艂adniki (na 8 porcji):

  • 10 – 15 suszonych daktyli,
  • 2 ma艂e banany,
  • jogurt naturalny, 150g,
  • 1 艂y偶ka mas艂a klarowanego lub oleju rzepakowego,
  • 200g m膮ki (u mnie 100g m膮ki gryczanej i 100g m膮ki owsianej),
  • 1/2 艂y偶eczki sody oczyszczonej.

Daktyle zalej wrz膮tkiem i pozostaw na 15 minut, nast臋pnie odlej wod臋. Dodaj do nich banany, m膮k臋, sod臋, jogurt, mas艂o i wszystko zblenduj. Mas臋 prze艂贸偶 do formy wy艂o偶onej papierem do pieczenia, u mnie by艂o to naczynie 偶aroodporne o wymiarach 23x15cm. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 30 minut.


Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *

2 komentarzy do “Ciasto daktylowe